Pakkasta on riittänyt viime päivinä! Onneksi aurinko on pakkaspäivinä näyttäytynyt niin ulkona on ollut ihan mukava puuhastella.

Hevosten kanssa ollaan otettu valmennuksen puolesta vähän iisimmin, koska pakkanen rasittaa niiden keuhkoja. Eli kävelylenkkejä ilman satulaa. Nyyti on pysynyt sisätiloissa, Moona ja Myy eivät ole olleet pakkasesta moksiskaan. Innoissaan ovat lähdössä mukaan ulos!

Viime torstaina sai myös hoidokkini Ylermi käydä ulkoilemassa, kun ei ollut pakkasta kuin muutama aste. Ensin se sai juoksennella ratsastuskentällä, jonka jälkeen kävin sillä hieman ratsastamassa :)

Iskolan Ylermi on siis 1,5 vuotias kyyttö-sonni. Päätyönään Ylermi toimii siitossonnina, mutta vapaa-päivinä käymme ulkoilemassa. Ulkoiluretkemme aiheuttavat ihmetystä ohikulkijoissa... Onko siinä muka jotain kummallista että sonni käy kävelyllä??? :D

Kyyttö (itäsuomalainen) on uhanalainen suomalainen nautarotu. Kyyttöjä on Suomessa alle 400, joista noin 10 % on tällä hetkellä Seppälän koulutilan navetassa. Tulevaisuus on valoisampi, koska MMM:n työryhmä päätti geenipankkikarjan toiseksi sijoituspaikaksi Kainuun ammattiopiston Seppälän opetusmaatilan.