Lauantaipäivä vierähti mukavasti harjoitusraveissa Rusalkan kanssa. Aamulla lähdettiin yhdeksältä ja kuuden aikaan oltiin illalla takaisin kotona. Matkaa kertyi yhteensä n. 360km, mika ei näillä korkeuksilla ole matka eikä mikään.

Harjoitusraveissa ei siis pääasiana ole varsinaisesti kilpaa ajaminen, vaan tarkoituksena on totuttaa hevosia juoksemaan porukassa ja yleisesti ravien kulkuun. Rusalka käyttäytyikin oikein mallikkaasti ja juoksi hienosti!

1298497491_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mukana oli autollinen kannustus-/taustajoukkoja eli Rusalka Racing Team. Tiimin tarkoituksena on tehdä hevosurheilua tutuksi enemmän ja vähemmän hevosista kiinnostuneille.

Kuljemme raveissa harrastuspohjalta, emmekä dollarinkuvat silmissä :) Pääasia on, että saadaan porukka innostumaan raviurheilusta! Kynnys lähteä seuraamaan raveja pienentyy huomattavasti, kun raveissa juoksee tuttu hevonen. Ravit on oivallinen tapahtuma lähteä viettämään aikaa kaveri- tai työporukalla! Olenkin saanut höynäytettyä jo kiitettävän määrän sukulaisia ja kavereita ;)

 

1298495649_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tiimin maskottina on 4-vuotias lämminverinen Rusalka Narva. Rusalka on isokokoinen tamma, joka on luonteeltaan todella seurallinen ja aina valmis lähtemään lenkille. Lämminverisille harvinaisen kimon värin Rusalka on perinyt emänsä puolelta, jossa esiintyy neljännessä polvessa venäläinen Burdova-tamma.

Rusalka on myös Kainuun Kopse ry:n kummihevonen. Kyseessä on Kainuussa toimiva ratsastusseura, jonka jäsenet pääsevät helposti tutustumaan raviurheiluun kummihevosen kautta.